ائل اوبا – ییرتیقلی نوعی غذای مقوی مناسب برای فصول سرد سال است و جزو غذاهای محلی اورمیه به شمار می آید.
مواد لازم:
کلم سفید خرد شده 1 کیلو گرم
لوبیا چیتی پخته 1 لیوان
نعنا خرد شده 1 قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده 2 قاشق سوپخوری
بلغور گندم نصف لیوان
برنج آشی (نیم دونه یا گرده ) نصف لیوان
رب دو ق سوپخوری
آب قلم دو لیتر(یا جایگزین مثل آب مرغ یا قرص)
پودرفلفل قرمز1ق چایخوری
زرد چوبه 1 ق چایخوری
آب غوره 1 لیوان
فلفل درسته به مقدار تمایل
روغن 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
کلم و زرد چوبه را در روغن دوسه دقیقه تفت دهید ، بلغور و آب قلم را اضافه کنید و تا نیم پز شدن بلغور با حرارت ملایم بجوشانید ، اکنون برنج را اضافه کنید هم بزنید و در صورت لزوم آب به قدری که 1 بند انگشت روی مواد رو بگیرد اضافه کنید ، صبر کنید تا برنج نرم شود سپس لوبیا و فلفل درسته و سبزی و رب را اضافه کنید و نمک و فلفل را اندازه کنید و صبر کنید تا مثل یه سوپ غلیظ جا بیفتد
سماق نساییده را چند لحظه در آب جوش بجوشانید و صاف کنید. سپس آب آن را به عنوان چاشنی به غذا اضافه کرده(اگر به سماق دسترسی نداشتید، آبغوره اضافه کنید)، هم بزنید و اجازه دهید غذا مزه دار شود. نوش جان
منبع : سایت روزمنو
مطالب جالب
توی رسم لری – رسم و رسوم عروسی در آذربایجان
دسرهای خرمایی یک میان وعده مقوی و سالم
اوخشاما (مرثیه سرایی) و ذکر مصیبت اهل بیت (ع) – روستای بهل شهرستان اهر