ائل اوبا – شیشلیک از جمله غذاهای سنتی آذربایجان است ، « شیشلیک » واژه ای ترکی و به معنی « به سیخ کشیدنی » است .
در آذربایجان چندین نوع کباب و شیشلیک وجود دارد
که از انواع مختلف گوشت چرخ کرده یا خرد شدهی گاو، مرغ، ماهی و سبزیجاتی مثل فلفل، پیاز، قارچ و گوجهفرنگی تهیه میشود.
مواد لازم :
برای هر نفر 350 گرم گوشت گوسفندی
پیاز : یک عدد
جعفری : 10 گرم
ریحان : 10 گرم
سماق : 3 گرم
نمک و ایستی اوت ( فلفل سیاه ) : به مقدار کافی
طرز تهیه :
برای تهیه کباب شیشلیک گوشت ها را به قطعات 35-40 گرمی خرد نمایید
بهتر است گوشت از ناحیه ران یا کمر گوسفند باشد. [ ماهیچه یا راسته خالص ]
از یک شب قبل گوشت ها را در ظرفی ریخته و آنها را در پیاز و نمک و فلفل سیاه بخوابانید ، و در یخچال قرار دهید.
فردای آنروز گوشت ها را به سیخ بکشید.
منقل را روشن کنید ، زغال ها باید خوب سرخ شده باشند ، سیخ های کباب را روی زغال بگذارید اما آن را باد نزنید ، باد زدن زغال سبب خواهد شد که گوشت مغز پخت نشود و تنها لایه رویی آن سریع تر سرخ شود ، پس اجازه دهید آرام آرام بپزد.
معمولا زمان لازم برای مغز پخت شدن گوشت ها حدود 20-30 دقیقه است.
کباب را در بشقاب به همراه لیمو، ریحان و جعفری ، ایستی اوت (فلفل سیاه ) ، پیاز حلقه شده و نمک سرو نمایید .
در فصل تابستان می توان در کنار شیشلیک 100 گرم گوجه سرخ شده روی ذغال نیز افزود.
نوش اولسون.
جااااااااااااااااااان سنی کیم ییر شیشلیخ