ائل اوبا – ییرتیقلی نوعی غذای مقوی مناسب برای فصول سرد سال است و جزو غذاهای محلی اورمیه به شمار می آید.

مواد لازم:

کلم سفید خرد شده 1 کیلو گرم

لوبیا چیتی پخته 1 لیوان

نعنا خرد شده 1 قاشق سوپخوری

جعفری خرد شده 2 قاشق سوپخوری

بلغور گندم نصف لیوان

برنج آشی (نیم دونه یا گرده ) نصف لیوان

رب دو ق سوپخوری

آب قلم دو لیتر(یا جایگزین مثل آب مرغ یا قرص)

پودرفلفل قرمز1ق چایخوری

زرد چوبه 1 ق چایخوری

آب غوره 1 لیوان

فلفل درسته به مقدار تمایل

روغن 2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

کلم و زرد چوبه را در روغن دوسه دقیقه تفت دهید ، بلغور و آب قلم را اضافه کنید و تا نیم پز شدن بلغور با حرارت ملایم بجوشانید ، اکنون برنج را اضافه کنید هم بزنید و در صورت لزوم آب به قدری که 1 بند انگشت روی مواد رو بگیرد اضافه کنید ، صبر کنید تا برنج نرم شود سپس لوبیا و فلفل درسته و سبزی و رب را اضافه کنید و نمک و فلفل را اندازه کنید و صبر کنید تا مثل یه سوپ غلیظ جا بیفتد

سماق نساییده را چند لحظه در آب جوش بجوشانید و صاف کنید. سپس آب آن را به عنوان چاشنی به غذا اضافه کرده(اگر به سماق دسترسی نداشتید، آبغوره اضافه کنید)، هم بزنید و اجازه دهید غذا مزه دار شود. نوش جان

منبع : سایت روزمنو

Print Friendly, PDF & Email