ائل اوبا | مرجع فرهنگ و تاریخ آذربایجان

و من آیاته خلق السّموات و الأرض و اختلاف ألسنتکم و ألوانکم إنّ فی ذلک لآیات للعالِمین

دووغا

دووغا یکی از غذاهای ملی آذربایجان است.

مواد لازم:

۳ لیتر ماست

۱ عدد تخم‌مرغ

۲ قاشق غذاخوری آرد گندم (سرخالی)

نصف فنجان برنج

۴ دسته سبزی (۱ دسته اسفناج، ۲ دسته گشنیز، ۱ دسته شوید، ۱ دسته نعناع)

(می‌توانید از سبزی‌های خشک مانند شوید خشک، نعناع خشک و غیره هم استفاده کنید)

نمک (بسته به ذائقه)

نکته: در آشپزی آذربایجانی، سبزی‌های مختلفی در دووغا استفاده می‌شود. علاوه بر سبزی‌های ذکر شده، از برگ چغندر، برگ سیر، ترخون، سیر و پیازچه نیز استفاده می‌شود. شما می‌توانید از هر سبزی که دوست دارید استفاده کنید.

طرز تهیه:

ابتدا سبزی‌ها را تمیز شسته و ریز خرد کنید.

ماست، تخم‌مرغ، آرد و برنج را در یک قابلمه بزرگ مخلوط کنید و با یک قاشق چوبی هم بزنید.

سپس آب را به آرامی به این مخلوط اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا کاملاً یکدست شود.

قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و به آرامی و به طور مداوم هم بزنید تا شروع به جوشیدن کند. این کار از بریدن ماست جلوگیری می‌کند.

پس از اینکه مخلوط به آرامی جوشید، سبزیجات خرد شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

وقتی سبزیجات را اضافه کردید، اجازه دهید دووغا حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.

نمک را در آخر اضافه کنید (اگر نمک را در ابتدا اضافه کنید، ممکن است باعث بریدن ماست شود).

(اگر دوست دارید می‌توانید از شوید یا نعناع خشک استفاده کنید.)

نوش جان!

منبع : Resept.az ، ترجمه : Eloba.ir