در این بخش شما را به منطقه سافرانبولوی کشور ترکیه که نامش را از زعفران ، گران ترین ادویه جهان گرفته است خواهیم برد.
مواد لازم برای تهیه کابونی پلو
250 گرم گوشت گوسفند
3 قاشق غذاخوری روغن خالص
دو پیمانه برنج
50 گرم بادام پوست کنده
یک قاشق غذاخوری پسته پوست کنده
دو قاشق غذاخوری کشمش
زعفران، نمک، فلفل، زیره به میزان دلخواه
ابتدا زعفران را در آب ولرم دم می کنیم. در گذشته غذاها در ساج مسی یا قابلمه ها سفالی پخته می شد ، ما نیز این غذا را در ظرف مسی آماده خواهیم کرد.
برای روغن از روغن «ساری یاغ» استفاده می کنیم ، اما روغن «ساری یاغ» چیست؟
برای تهیه این روغن باید در داخل یک قابلمه کره را آب کرده و زمانی که به جوش آمد زیر آن را خاموش کرده و به اندازه یک مشت به آن آرد اضافه می کنیم. آرد باعث می شود تا کف دوغ ، نمک و هر نوع ماده افزودنی در کره ، ته نشین شود.
روغن تمیزی که در بالای ظرف باقی میماند همان روغن «ساری یاغ» است. می توانید آن روغن را در ظرفی نگه داشته و با حفظ تازگی آن به مدت یکسال مورد استفاده قرار دهید.
در مرحله بعد برنج را داخل این روغن تفت می دهیم. از برنج در دیوان لغات الترک به عنوان توتوکان نام برده شده است. و در آن دوره از آن نوعی شیرینی که به آن اووا می گفتند تهیه میشد.
حال نمک و دارچین را اضافه می کنیم ، روی برنج کاملا تفت داده شده ابتدا آب گوشت و سپس نیز آب زعفران را اضافه می کنیم. این پلو را به مدت 20 دقیقه پخته و سپس دم می گذاریم.
کابونی پلو ، پلویی است که با گوشت بره تهیه می شود. می توانید در داخل یک قابلمه به حالت مخلوط تهیه کنید. همینطور می توانید پلو را جدا و گوشت بره را نیز جدا سرخ کرده و سرو کنید. داخل روغن آب شده شروع به سرخ کردن گوشت بره می کنیم.
حال روی گوشت نمک می پاشیم. بر روی گوشت های تفت داده شده بادام های پوست کنده را جای میدهیم. به داخل ماهیتابه پسته را اضافه کرده سپس روی بادام و پسته ها کشمش ها را اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم و روی این مخلوط دارچین اضافه می کنیم. بر روی برنج زعفرانی که در داخل بشقاب کشیده ایم این مخلوط را پخش کرده و آماده سرو می کنیم
نوش جان
مطالب جالب
دسرهای خرمایی یک میان وعده مقوی و سالم
دستور العمل کوفته بلغور آبدار
دستور پخت فیسینجان پلو