ائل اوبا – از مطبخ غنی آذربایجان دستور پخت شیرینی ملی قوبا تیخماسی ( شیرین قوغال ) را تقدیم شما می کنیم.
ترکیبات :
برای خمیر
آرد – 65 گرم
شیر ولرم – یک استکان
تخم مرغ – دو عدد
کره – صد گرم ( نرم شده در دمای اتاق )
خمیر مایه ( مخمر) – بیست گرم
نمک – به میزان دلخواه
برای محتویات شیرینی :
کره ، 150 – 200 گرم ( ذوب شده )
پودر شکر ، یک استکان
زرده تخم مرغ ، یک عدد
دارچین و هل ، بنا به علاقه
به میزان کافی آرد
برای لایه ی میانی :
کره ی ذوب شده
برای رویه شیرینی :
زعفران دم کرده
زرده تخم مرغ
روش آماده سازی :
به شیر ولرم مایه خمیر را اضافه کنید ، روی آن کره ، تخم مرغ ، نمک و آرد را اضافه نموده و مواد را مخلوط نمایید ، روی خمیر را پوشانده و برای تخمیر آن را در مکان گرمی قرار دهید.
در ادامه کار درون یک ظرف ، آرد ، پودر شکر ، کره ذوب شده ، زرده تخم مرغ و ادویه ها را اضافه نموده و با دوکف دست بمالید ( مواد باید به صورت تکه های کوچک جدا نه زیاد چرب و نه زیاد خشک درآید ).
خمیر را به چانه های مساوی تقسیم کرده و هر کدام را به ضخامت حدود دو میلیمتر پهن کنید ، پشت و روی آن را با کره چرب کرده و سه تا آز آنها را روی هم قرار دهید.
مثل رولت به هم بپیچید و به تکه هایی تقسیم کنید .
وسط چانه های خمیر با انگشت شست گودی ایجاد کنید و داخل گودی ایجاد شده محتویاتی که حاضر نموده اید را اضافه نمایید ، خمیر را به آرامی پهن کرده و روی آنرا بپوشانید.
تیخماها را روی سینی اجاق چیده و به مدت 20-25 دقیقه در یک مکان گرم قرار دهید.
زعفران دم کرده و زرده تخم مرغ را روی تیخماها بمالید. آنها را با اشکال حلقوی شکل داده و در درجه حرارت 160-180 به مدت 35-40 دقیقه بپزید .
نوش جان !
منبع : recept.az ، برگردان فارسی از مجله اینترنتی ائل اوبا
More Stories
یارما آشی
“ایمام باییلدی” نئجه پیشیریلیر؟
“باقلاوا” نئجه پیشیریلیر؟