ائل اوبا – اگر چه سرو کردن این غذا مراحل طولانی و سختی دارد ، لکن طعم لذیذی که این غذا دارد ، موجب حیرت و تحسین مهمانانتان شده و خستگی را از تن شما بیرون می کند.
اکثر غذاهای آذربایجانی پرکالری هستند و این موضوع را می توان به شیوه های زندگی پیشینیان و فعالیت های بدنی آنان مرتبط دانست.
این غذاهای پرکالری در کنار فعالیت های بدنی زود هضم می شوند ، از آنجایی که زندگی ماشینی جامعه ما را دستخوش تغییر و تحول کرده و به تبع آن از حجم فعالیت های بدنی کاسته شده ، بدین جهت برای اجتناب از مبتلا شدن به بسیاری از بیماری های لازم است که از مصرف زیاد غذاهای دارای چربی بالا پرهیز شود.
مواد لازم برای پخت شاه پلو:
- برنج دانه بلند – یک کیلو و 200 گرم
- گوشت بره – یک کیلو گرم
- پیاز متوسط – چهار عدد
- کره ذوب شده – 400 گرم
- شاه بلوط ، زردآلو و آلوچه خشک شده
- نان لواش
- زعفران
- نمک و فلفل سیاه
دستور پخت :
برنج را شسته و مدتی در آب نمک قرار می دهیم ، دیگ را با آب پرکرده و روی شعله قرار می دهیم تا جوش بیاید.
هنگام جوش آمدن آب ، نمک و برنج را اضافه می کنیم تا بپزد. بعد از نیم پز شدن برنج آن را آب کش می نماییم.
گوشت بره را به قطعات کوچک تقسیم کرده و در آب می پزیم ، بعد از پختن گوشت ها آن را به پیاز های سرخ شده اضافه می نماییم و آن را تفت می دهیم. همچنین شاه بلوط هایی که قبلا تمیز کرده و پخته ایم را به همراه آلوچه و زردآلوی خشک به گوشت اضافه کرده و اجازه می دهیم بپزد.
می بایست شاه پلو را در ظروف تفلون برای دم بگذارید.
بدین ترتیب ، دو سوی نان لواش و ته دیگ را با روغن چرب می کنیم.
لواش ها را با احتیاط داخل دیگ گذاشته و آن را به ته دیگ و کناره های آن می چسبانیم ، به نوبت روی لواش ها برنج و خورشت را پخش می کنیم و سپس روی آن روغن و زعفران می ریزیم.
غذا را در حرارت 200 درجه به مدت یکساعت می پزیم ، پس از یک ساعت دیگ برنج را در ظرفی نسبتا بزرگ وارونه می کنیم ، شاه پلوی ما حاضر است. نوش اولسون.
منبع : recept.az ، ترجمه از مجله اینترنتی ائل اوبا
مطالب جالب
توی رسم لری – رسم و رسوم عروسی در آذربایجان
دسرهای خرمایی یک میان وعده مقوی و سالم
اوخشاما (مرثیه سرایی) و ذکر مصیبت اهل بیت (ع) – روستای بهل شهرستان اهر