ائل اوبا | مرجع فرهنگ و تاریخ آذربایجان

و من آیاته خلق السّموات و الأرض و اختلاف ألسنتکم و ألوانکم إنّ فی ذلک لآیات للعالِمین

دانشمندان احساس ترس را در مغز از بین خواهند برد

در نتیجه مطالعه ای که در ایالات متحده انجام شد، دانشمندان اعلام کردند که چگونه کلید ترس را در مغز خاموش کنند.

محققان آمریکایی اظهار داشتند که این پیشرفت می تواند منجر به درمان های جدیدی برای بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) شود.

دانشمندان خاطرنشان کردند که تغییرات در مغز می‌تواند منجر به یک حالت ترس عمومی و طولانی‌مدت زمانی شود که واکنش ترس در فرد فعال شود، حتی اگر تهدید واقعی وجود نداشته باشد. محققان پیشنهاد کردند که مصرف فلوکستین ضدافسردگی 5p که به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد، که به نام پروزاک نیز شناخته می شود، بلافاصله پس از ترس به جلوگیری از حالت ترس عمومی در طولانی مدت کمک می کند.

پروفسور نیک اسپیتزر، از دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو، گفت: “نتایج ما بینش مهمی را در مورد مکانیسم های دخیل در تعمیم ترس ارائه می دهد. مزیت درک این فرآیندها در این سطح از جزئیات مولکولی، ارائه مداخله خاص در مکانیسم است. هدایت اختلالات در رابطه با آنچه اتفاق می‌افتد و کجا ادامه می‌یابد.” “اکنون که هسته مکانیزمی را که ترس ناشی از استرس توسط آن رخ می‌دهد و مداری که این ترس را اجرا می‌کند، درک می‌کنیم، مداخلات می‌توانند هدفمند و خاص باشند.”

PTSD یک اختلال اضطرابی است که در اثر رویدادهای بسیار استرس زا، ترسناک یا ناراحت کننده ایجاد می شود و می تواند باعث کابوس، فلاش بک و احساس انزوا شود. درمان ها ممکن است شامل درمان های گفتاری مانند درمان شناختی رفتاری و داروهای ضد افسردگی مانند پاروکستین یا سرترالین باشد.

آخرین مطالعه که در ژورنال Science منتشر شده است، مغز موش ها را بررسی کرد تا ببیند چگونه انتقال دهنده های عصبی در مغز بر ترس کلی تأثیر می گذارد. کشف شد که قرار دادن موش ها تحت استرس باعث تغییر سیگنال های شیمیایی در سلول های مغز آنها می شود که منجر به واکنش ترس عمومی می شود. محققان گفتند که همان تغییر را در سلول های مغزی بیماران مبتلا به PTSD متوفی یافته اند.

هنگامی که موش ها بلافاصله پس از یک رویداد استرس زا تحت درمان با فلوکستین قرار گرفتند، هیچ تغییری رخ نداد. اما محققان گفتند که این دارو پس از ایجاد تغییر هیچ تاثیری نداشت، بنابراین داروهای ضد افسردگی برای همه بیماران PTSD کار نمی کنند. گفته می‌شود که این یافته‌ها شروعی امیدوارکننده در مسیری است که می‌تواند به درمان‌های مؤثرتری منجر شود.