ائل اوبا – از مطبخ غنی آذربایجان دستور پخت شیرینی ملی قوبا تیخماسی ( شیرین قوغال ) را تقدیم شما می کنیم.

ترکیبات :

برای خمیر

آرد – ۶۵ گرم

شیر ولرم – یک استکان

تخم مرغ – دو عدد

کره – صد گرم ( نرم شده در دمای اتاق )

خمیر مایه ( مخمر) – بیست گرم

نمک – به میزان دلخواه

 

برای محتویات شیرینی :

کره ، ۱۵۰ – ۲۰۰ گرم ( ذوب شده )

پودر شکر ، یک استکان

زرده تخم مرغ ، یک عدد

دارچین و هل ، بنا به علاقه

به میزان کافی آرد

 

برای لایه ی میانی :

کره ی ذوب شده

 

برای رویه شیرینی :

زعفران دم کرده

زرده تخم مرغ

 

روش آماده سازی :

به شیر ولرم مایه خمیر را اضافه کنید ، روی آن کره ، تخم مرغ ، نمک و آرد را اضافه نموده و مواد را مخلوط نمایید ، روی خمیر را پوشانده و برای تخمیر آن را در مکان گرمی قرار دهید.

در ادامه کار درون یک ظرف ، آرد ، پودر شکر ، کره ذوب شده ، زرده تخم مرغ و ادویه ها را اضافه نموده و با دوکف دست بمالید ( مواد باید به صورت تکه های کوچک جدا نه زیاد چرب و نه زیاد خشک درآید ).

خمیر را به چانه های مساوی تقسیم کرده و هر کدام را به ضخامت حدود دو میلیمتر پهن کنید ، پشت و روی آن را با کره چرب کرده و سه تا آز آنها را روی هم قرار دهید.

مثل رولت به هم بپیچید و به تکه هایی تقسیم کنید .

وسط چانه های خمیر با انگشت شست گودی ایجاد کنید و داخل گودی ایجاد شده محتویاتی که حاضر نموده اید را اضافه نمایید ، خمیر را به آرامی پهن کرده و روی آنرا بپوشانید.

تیخماها را روی سینی اجاق چیده و به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه در یک مکان گرم قرار دهید.

زعفران دم کرده و زرده تخم مرغ را روی تیخماها بمالید. آنها را با اشکال حلقوی شکل داده و در درجه حرارت ۱۶۰-۱۸۰ به مدت ۳۵-۴۰ دقیقه بپزید .

نوش جان !

 

منبع : recept.az ، برگردان فارسی از مجله اینترنتی ائل اوبا

Print Friendly, PDF & Email