غذاهای آذربایجانی بدون اغراق در میان رنگارنگ ترین و غنی ترین غذاهای جهان قرار دارد. شاهکار سفره های ما البته پلوهای ماست.

طبق کتب آشپزهای سرشناس حدود 200 نوع پلو در آذربایجان وجود دارد. امروز فیسینجان پلو را تهیه می کنیم که نام و طعم آن برای بسیاری از ما شناخته شده است.

پیشنهاد می کنیم که فیسینجان را در تابه چدنی تهیه کنید. اگر تابه چدنی ندارید می توانید به تابه تفال بسنده کنید. در زمان های قدیم، زمانی که خانم ها یک ماهیتابه چدنی پیدا نمی کردند، نعل اسب های تمیزی را در فیسینجان پخته شده می انداختند.

متأسفانه در خانه نعل اسبی وجود نداشت، بنابراین از روش جایگزین استفاده کردم. 🙂

گوشتکوب چدنی را داخل فسنجانی که 5 دقیقه پخته می گذاریم.

ممکن است بپرسید که گوشت کوب در غذا چه می کند؟ این کار برای دادن رنگ بنفش تیره به فیسینجان است.

به طور کلی در فیسینجان پلو می توانید از مرغ، گوسفند، گوساله و اردک استفاده کنید. من با گوشت گوسفند درست کردم. بریم که فیسینجان را آماده کنیم.

 

 

مواد لازم :

گوشت چرخ کرده گوسفندی 500 گرم

2 عدد انار متوسط دان شده

ترشی پالچیق 3 قاشق غذاخوری (ترشی پالچیق سسی است که در تهیه غذاهای لذیذ آذربایجانی استفاده می شود و طعم ترش و شیرین را به غذاهای گوشتی اضافه می کند.)

3 عدد پیاز

1 عدد آب لیمو یا کمی پودر لیمو

کره ذوب شده

1 قاشق چایخوری دارچین

گردوی رنده شده 10 x/g

نمک، فلفل (به مقدار دلخواه)

طرز تهیه:

ابتدا کمی نمک و فلفل به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و گلوله های کوچک درست می کنیم.

از یک طرف پیازها را به صورت حلقه ای خرد کنید و در کره تفت دهید تا طلایی شود. روغن را به ماهیتابه اضافه کنید و گلوله های کوچک را چند دقیقه تفت دهید.

سپس پیاز سرخ شده را اضافه می کنیم.

3 x/q ترشی پالچیق حل شده در یک استکان آب و 1 x/ q آب لیمو ( میتوانیم آب لیمو را با پودر لیمو هم جایگزین کنیم) را روی گوشت بریزید.

دانه های انار ، گردوی رنده شده و دارچین را اضافه کرده و درب آن را ببندید.

روی حرارت متوسط ​​بپزید تا روغنی شود. اگر تابه چدنی ندارید می توانید از روش من استفاده کنید.

حالا بریم سراغ تهیه پلو.

مواد زیر را نیاز خواهیم داشت:

برنج دانه بلند 600 گرم

کره ذوب شده

دو پیمانه زعفران

و برای ته دیگ :

2 عدد تخم مرغ

1 قاشق غذاخوری خامه 

5 قاشق غذاخوری برنج صاف شده لازم است.

برنج را در آب گرم همراه با نمک بریزید و قابلمه را پر از آب کنید و بگذارید بجوشد.

وقتی آب خوب به جوش آمد نمک و برنج شسته اضافی را اضافه کنید.

وقتی آب خوب به جوش آمد نمک و برنج شسته اضافی را اضافه کنید. برنج را از اجاق نپخته برمی داریم و صاف می کنیم.

5 قاشق غذاخوری برنج صاف شده را با 2 عدد تخم مرغ و 1 قاشق غذاخوری خامه مخلوط کرده و به کف قابلمه بریزید.

باقی مانده برنج، نصف پیمانه زعفران خیس خورده در آب داغ و 150 گرم کره آب شده را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

پلو ما 40 دقیقه دیگر آماده است. پلو فیسینجان را در حالی که گرم است سرو می کنیم. نوش جان!

منبع » Recept.az

برگردان فارسی » ائل اوبا