ائل اوبا – اگر چه سرو کردن این غذا مراحل طولانی و سختی دارد ، لکن طعم لذیذی که این غذا دارد ، موجب حیرت و تحسین مهمانانتان شده و خستگی را از تن شما بیرون می کند.

اکثر غذاهای آذربایجانی پرکالری هستند و این موضوع را می توان به شیوه های زندگی پیشینیان و فعالیت های بدنی آنان مرتبط دانست.

این غذاهای پرکالری در کنار فعالیت های بدنی زود هضم می شوند ، از آنجایی که زندگی ماشینی جامعه ما را دستخوش تغییر و تحول کرده و به تبع آن از حجم فعالیت های بدنی کاسته شده ، بدین جهت برای اجتناب از مبتلا شدن به بسیاری از بیماری های لازم است که از مصرف زیاد غذاهای دارای چربی بالا پرهیز شود.

 

مواد لازم برای پخت شاه پلو:

  • برنج دانه بلند – یک کیلو و ۲۰۰ گرم
  • گوشت بره – یک کیلو گرم
  • پیاز متوسط – چهار عدد
  • کره ذوب شده – ۴۰۰ گرم
  • شاه بلوط ، زردآلو و آلوچه خشک شده
  • نان لواش
  • زعفران
  • نمک و فلفل سیاه

دستور پخت :

برنج را شسته و مدتی در آب نمک قرار می دهیم ، دیگ را با آب پرکرده و روی شعله قرار می دهیم تا جوش بیاید.

هنگام جوش آمدن آب ، نمک و برنج را اضافه می کنیم تا بپزد. بعد از نیم پز شدن برنج آن را آب کش می نماییم.

گوشت بره را به قطعات کوچک تقسیم کرده و در آب می پزیم ، بعد از پختن گوشت ها آن را به پیاز های سرخ شده اضافه می نماییم و آن را تفت می دهیم. همچنین شاه بلوط هایی که قبلا تمیز کرده و پخته ایم را به همراه آلوچه و زردآلوی خشک به گوشت اضافه کرده و اجازه می دهیم بپزد.

می بایست شاه پلو را در ظروف تفلون برای دم بگذارید.


بدین ترتیب ، دو سوی نان لواش و ته دیگ را با روغن چرب می کنیم.

لواش ها را با احتیاط داخل دیگ گذاشته و آن را به ته دیگ و کناره های آن می چسبانیم ، به نوبت روی لواش ها برنج و خورشت را پخش می کنیم و سپس روی آن روغن و زعفران می ریزیم.

غذا را در حرارت ۲۰۰ درجه به مدت یکساعت می پزیم ، پس از یک ساعت دیگ برنج را در ظرفی نسبتا بزرگ وارونه می کنیم ، شاه پلوی ما حاضر است. نوش اولسون.

 

 

 

منبع : recept.az ، ترجمه از مجله اینترنتی ائل اوبا

Print Friendly, PDF & Email