ائل اوبا | مرجع فرهنگ و تاریخ آذربایجان

و من آیاته خلق السّموات و الأرض و اختلاف ألسنتکم و ألوانکم إنّ فی ذلک لآیات للعالِمین

25 غذای روزانه که در صورت مصرف نادرست برای شما مضر هستند

ممکن است هر روز آنها را بخورید و اصلاً ندانید که چقدر ناسالم هستند. احتمالاً بسیاری از این ۲۵ خوراکی را در یخچال یا کابینت خود دارید، اما در صورت مصرف نادرست می‌توانند سمی باشند!

مارگارین

مانند سایر غذاهای چرب، مارگارین سرشار از فنول (۱،۱-دیمتيل‌اتیل)-۴-متوکسی (BHA) است که یک افزودنی غذایی مجاز در کانادا می‌باشد.

اتحادیه اروپا BHA را به عنوان یک مختل‌کننده غدد درون‌ریز طبقه‌بندی می‌کند زیرا می‌تواند تأثیرات مضر بر سیستم هورمونی داشته باشد، و کالیفرنیا آن را به عنوان یک عامل سرطان‌زای شناخته شده فهرست کرده است.

Margarine

 

توت‌فرنگی

بر اساس فهرست «دوازده‌تای کثیف» (Dirty Dozen™) EWG، توت‌فرنگی در صدر فهرست میوه‌ها و سبزیجات حاوی بیشترین آفت‌کش‌ها قرار دارد.

تحلیل یک نمونه تنها، باقی‌مانده حداقل ۲۲ آفت‌کش مختلف را نشان داد و یک‌سوم از نمونه‌های آزمایش شده حاوی ۱۰ یا بیشتر از محصولات سمی بودند. وای!

 

لوبیا قرمز

حبوبات منبع عالی پروتئین‌ها و مواد معدنی گیاهی هستند، اما خیساندن و اطمینان از پخت کافی آن‌ها حیاتی است! لوبیا قرمز خشک حاوی هماگلوتینین است؛ سمّی که می‌تواند علائم گوارشی جدی ایجاد کند.

Kidney beans

 

سرخس (فیدل‌هد)

سرخس یا همان جوانه‌های مارپیچ، یک خوراکی لذیذ بهاری هستند… البته اگر به درستی پخته شوند. آن‌ها باید حداقل سه بار خیسانده و شسته شوند، به مدت حداقل ۱۰ دقیقه با بخار پخته شوند، دوباره شسته شده و سپس تفت داده شوند. در غیر این صورت می‌توانند باعث اسهال، حالت تهوع، استفراغ و گرفتگی معده شوند.

Fiddleheads

 

گوشت‌های فرآوری شده (گوشت‌های آماده و سرد)

احتمالاً اخیراً مطالب زیادی در مورد نیتریت‌ها در گوشت‌های فرآوری شده شنیده‌اید، زیرا این مواد با سرطان مرتبط شده‌اند.

اگرچه نیتریت‌ها به طور طبیعی وجود دارند (مانند عصاره کرفس) و بدن بیشتر آن‌ها را دفع می‌کند، اما اگر می‌توانید بهتر است از آن‌ها اجتناب کنید، زیرا تحقیقات ارتباطی بین مصرف منظم گوشت‌های فرآوری شده و برخی سرطان‌ها یافته‌اند.

Kobe beef

 

دانه کاج

آن‌ها به معنای واقعی کلمه طعم بدی در دهان شما باقی می‌گذارند: دانه‌های کاج می‌توانند باعث دیس‌گوزی (اختلال چشایی) یا طعم فلزی در دهان شوند. علت آن ناشناخته است اما تصور می‌شود نوع خاصی غیرقابل خوردن از دانه کاج چینی باشد که با انواع خوراکی مخلوط می‌شود.

Pine nuts

 

سیب‌زمینی

همه نمی‌توانند هزینه محصولات ارگانیک را بپردازند، اما وقتی نوبت به سیب‌زمینی می‌رسد، احتمالاً بهترین انتخاب شماست.

از آنجایی که سیب‌زمینی در طول فصل رشد به شدت با آفت‌کش‌ها و حشره‌کش‌ها سمپاشی می‌شود، شستن آن‌ها باقی‌مانده مواد را از بین نمی‌برد.

Potatoes

 

چغندر

آن اسپاگتی چغندری که با دستگاه اسپیرالایزر درست کردید ممکن است زیبا باشد، اما می‌تواند خطرناک هم باشد.

بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸، وزارت کشاورزی، شیلات و غذا کِبِک حداقل ۱۱۰ مورد مسمومیت غذایی ناشی از مصرف چغندر خام را ثبت کرد.

برای جلوگیری از استفراغ شدید، چغندر باید به خوبی پخته شود!

Roasted beet salad with feta and walnuts

 

کرفس

بر خلاف آنچه ممکن است شنیده باشید، کرفس عمدتاً از آب تشکیل نشده است. بیش از ۹۵ درصد از کرفس‌های آزمایش‌شده توسط گروه کاری محیط زیست حاوی سطوح بالایی از آفت‌کش‌های خطرناک بودند.

Celery

 

سیب‌زمینی

آیا سیب‌زمینی‌های شما سبز شده‌اند؟ به آن‌ها دست نزنید!

وقتی سیب‌زمینی می‌رسد، کلروفیل (که خطرناک نیست) و سولانین (که خطرناک است) ترشح می‌کند. سولانین هنگام پختن سیب‌زمینی از بین نمی‌رود، بنابراین باید مطمئن شوید که سیب‌زمینی‌ها را کاملاً پوست می‌کنید.

The potato diet

 

ریواس

احتمالاً شنیده‌اید که نباید برگ‌های ریواس را بخورید، اما آیا می‌دانید چرا؟

آن‌ها حاوی آنتراکینون‌ها هستند که می‌توانند باعث واکنش‌های شدیدی مانند استفراغ، گرفتگی عضلات، تشنج و در موارد نادر، کما و مرگ شوند.

با این حال، برگ‌های ریواس می‌توانند یک حشره‌کش طبیعی عالی باشند!

Rhubarb

 

هویج و زردک (شلغم زرد)

به طور جداگانه، هر دو این سبزیجات بسیار سالم هستند، اما اگر آن‌ها را در نزدیکی موز نگهداری کنید، فاجعه‌ای برای جوانه‌های چشایی شما خواهد بود.

موزها به طور طبیعی اتیلن تولید می کنند. اتیلن گازی است که توسط برخی میوه ها و سبزیجات آزاد می شود و می تواند باعث شود برخی محصولات دیگر سریع تر برسند. موزها را نزدیک محصولات کشاورزی مانند سیب، بروکلی یا کاهو که به اتیلن حساس هستند نگهداری نکنید. بودن در نزدیکی موزها باعث می شود سریع تر برسند.

اتیلنی که موز منتشر می‌کند باعث یک دگرگونی شیمیایی در هویج و زردک می‌شود که منجر به دیس‌گوزی می‌شود؛ طعم تلخی در دهان که می‌تواند چندین روز طول بکشد.

Carrots and parsnips

 

قارچ مورل

این قارچ‌های وحشی خوشمزه هستند، اما هرگز نباید خام یا نیم‌پز خورده شوند، زیرا می‌توانند باعث مشکلات گوارشی شدیدی مانند نفخ، درد شکم، استفراغ و اسهال و همچنین علائم عصبی شوند.

Morel mushrooms

 

غلات برنجی نوزاد

آرسنیک به طور طبیعی در برنج وجود دارد. با این حال، یک تحقیق سی‌بی‌سی مارکت‌پلیس و رادیو-کانادا نشان داد که برخی از غلات برنجی نوزاد حاوی سطوح نگران‌کننده‌ای هستند. برخلاف اروپا که محدودیت‌های قانونی برای آرسنیک وجود دارد، کانادا در حال حاضر هیچ قانونی در مورد سطوح قابل قبول آرسنیک در غذای نوزاد ندارد.

Baby rice cereal

 

گیلاس

مطمئناً می‌دانید که هسته گیلاس خوراکی نیست، اما هیچ ریسکی نکنید! درست مانند هسته آلو و هلو، هسته گیلاس حاوی آمیگدالین است؛ ترکیب شیمیایی که هنگام مصرف به سیانید هیدروژن تبدیل می‌شود.

Cherries

 

جوز هندی

این ادویه شیرینی سیب شما را به سطح بالاتری می‌برد، اما مراقب باشید! در مقادیر زیاد، جوز هندی یک توهم‌زا است و می‌تواند به دلیل محتوای می‌ریستیسین خود باعث تشنج شود.

Nutmeg

 

بادام هندی

پوسته بادام هندی سمی است و سم به راحتی می‌تواند به مغز آن منتقل شود، بنابراین بادام هندی همیشه باید قبل از مصرف پخته شود.

حتی بادام هندی‌هایی که به عنوان خام به فروش می‌رسند، بخارپز یا پوست‌گیری شده‌اند تا پوست‌ها مغزها را آلوده نکنند.

Cashews

 

کاساوا (مانیوک)

تاپیوکا از کاساوا به دست می‌آید، یک غده رایج در آفریقا، آمریکای جنوبی و آسیا. آرد تاپیوکا به طور منظم به عنوان عامل غلیظ‌کننده استفاده می‌شود، اما کاساوا خام بسیار سمی است، زیرا حاوی موادی است که پس از بلعیدن به سیانید تبدیل می‌شوند. کاساوا همیشه باید قبل از خوردن، پوست‌گیری، خیساندن و پخته شود.

Cassava

 

دانه سیب

بلعیدن تصادفی یک دانه سیب هر از گاهی جای نگرانی ندارد. اما اگر مرتباً دانه‌ها را بشکنید، در واقع سیانید هیدروژن نیز مصرف می‌کنید، که بدن شما از آمیگدالین موجود در دانه‌های سیب تولید می‌کند.

Apples

 

عسل

اگر بچه دارید، حتماً این را می‌دانید: هرگز به کودک کمتر از یک سال، حتی عسل پاستوریزه هم ندهید.

دلیل این است که عسل می‌تواند حاوی هاگ بوتولیسم باشد، که سیستم گوارشی نابالغ یک نوزاد هنوز قادر به مقابله با آن نیست.

بوتولیسم یک بیماری نادر اما تهدیدکننده زندگی است.

Honey for burns

 

ماهی تن

به عنوان یک ماهی شکارچی، ماهی تن سفید به طور طبیعی حاوی سطوح بالایی از جیوه است.

به همین دلیل معمولاً توصیه می‌شود که زنان باردار و کودکان مصرف ماهی تن خود را محدود کنند. اگر قصد خوردن ماهی تن را دارید، نوع تُن سبک را انتخاب کنید که جیوه کمتری دارد.

Roasted tuna

 

گوشت چرخ‌کرده

همانطور که فصل کباب‌پزی آغاز می‌شود، به ناچار شروع به شنیدن در مورد بیماری همبرگری نیز خواهید کرد. حتی اگر همیشه خوردن گوشت خام نسبتاً پرخطر است، گوشت چرخ‌کرده حتی خطرناک‌تر است، زیرا دست زدن به آن می‌تواند باعث انتشار باکتری E. coli به کل سطح گوشت شود.

این باکتری باعث مسمومیت غذایی می‌شود و می‌تواند عواقب سلامتی طولانی‌مدتی داشته باشد.

Ground meat

 

زردآلو

درست مانند دانه سیب، هسته زردآلو حاوی آمیگدالین است؛ یک ماده تلخ که بدن انسان پس از بلعیدن به سیانید هیدروژن تبدیل می‌کند.

یک ترند جدید سلامتی، مصرف مغز هسته تلخ زردآلو به عنوان میان‌وعده برای ویتامین B17 است، اما این ترند به استقبال فاجعه می‌رود!

سازمان سلامت کانادا هشدار می‌دهد که مصرف مغز هسته زردآلو می‌تواند در موارد نادر باعث مسمومیت یا حتی مرگ شود.

Apricots

منبع : Espresso


error: محتوا محافظت شده است!