نشریه الکترونیکی ائل اوبا

و من آیاته خلق السّموات و الأرض و اختلاف ألسنتکم و ألوانکم إنّ فی ذلک لآیات للعالِمین

نمک فشار خون را افزایش می دهد و باعث حمله قلبی و سکته می شود!


لینک مطلب : http://eloba.ir/?p=8803

فشار خون را افزایش می دهد و قلب را عمیقاً تحت تأثیر قرار می دهد. باعث بیماری هایی مانند آسیب به ماهیچه قلب، نارسایی قلبی و حمله قلبی، سکته مغزی، زوال عقل، نارسایی کلیه و آسیب به بینایی شما می شود.

مردم می دانند که فشار خون بالا خطرناک است، اما به اندازه کافی از خطرات ناشی از آن اطلاع ندارند. در اینجا راه هایی برای خلاص شدن از فشار خون وجود دارد …

اکثر مردم ابتدا به هشدار “ترک نمک” توجه می کنند تا از فشار خون بالا محافظت کنند. اگرچه این مهم ترین مرحله است، اما در واقع جزئیات دیگری وجود دارد که برای متعادل کردن فشار خون باید در نظر گرفته شود.

در این مرحله، می توانید سیستم گردش خون خود را به عنوان یک سیستم لوله کشی در نظر بگیرید. قلب شما یک پمپ آب است و رگ های خونی شما ساختاری کاربردی به شکل لوله دارند. فشار خون نیرویی است که خون به دیواره‌های سرخرگ فشار می‌آورد، زیرا قلب شما خون را از طریق این لوله‌ها پمپ می‌کند تا اکسیژن را به سراسر بدن منتقل کند.

رگ های خونی سالم لوله های انعطاف پذیری هستند که در صورت لزوم به راحتی کشیده می شوند تا جریان خون ثابت حفظ شود. با این حال، زمانی که شریان‌ها سفت می‌شوند و نمی‌توانند گشاد شوند، قلب شما باید سخت‌تر کار کند و نیروی مورد نیاز برای حرکت خون در این لوله‌ها را افزایش می‌دهد. در این مورد؛ وضعیتی که ما آن را فشار خون بالا می نامیم رخ می دهد.

فشار خون طولانی مدت به پوشش این رگ های خونی ظریف آسیب می رساند. بزرگ شدن ماهیچه قلب می تواند منجر به نارسایی قلبی و طیف وسیعی از شرایط از جمله حمله قلبی، سکته مغزی، زوال عقل، نارسایی کلیه، آسیب به بینایی و اختلال نعوظ شود. در اینجا چند راه برای محافظت از خود در برابر همه این موارد وجود دارد…

از “نمک پنهان” دور بمانید!

هنگام خرید برچسب های مواد غذایی را به دقت بررسی کنید.

برچسب‌هایی مانند «۲۵ درصد سدیم کمتر» اغلب گمراه‌کننده هستند، زیرا صرفاً به این معناست که این محصول حاوی سدیم کمتری نسبت به محصول اصلی است. همچنین، به خاطر داشته باشید که بسیاری از غذاهای با سدیم بالا مزه شوری ندارند. ما نمک زیادی را از طریق غذاهایی که مصرف می‌کنیم بدون اینکه متوجه شویم، مانند سس سالاد، مصرف می‌کنیم.

برای جلوگیری از فشار زیاد فیبر مصرف کنید

خوردن سالم ترین غذاها مانند عدس، لوبیا، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات به کاهش فشار خون کمک می کند. این غذاها نه تنها با داشتن فیبر، بلکه با ریزمغذی‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هایی که فراهم می‌کنند، از سلامت قلب حمایت می‌کنند. تحقیقات در Frontiers in Nutrition نشان داده است که افزایش مصرف فیبر باعث کاهش فشار خون می شود.

از بین غذاهای خشک شده انتخاب کنید

می توانید با انتخاب ماکارونی و لوبیا به شکل خشک به جای کنسرو که از نمک زیادی به عنوان ماده نگهدارنده استفاده می کنند، مصرف سدیم خود را کاهش دهید.

اگر برای راحتی کار باید از کنسرو لوبیا و سبزیجات استفاده کنید، ابتدا آنها را زیر آب بشویید تا سدیم آن از بین برود. تجزیه و تحلیل مرکز کنترل آزمایشگاهی تجزیه و تحلیل مواد غذایی (FALCC) در ویرجینیا تک نشان داد که شستشو و تخلیه سبزیجات کنسرو شده با آب گرم شیر باعث کاهش میزان سدیم 9 تا 23 درصد می شود.

غذا را با ادویه جارو کنید

پخت و پز کم سدیم ممکن است در ابتدا دشوار به نظر برسد، به خصوص در هنگام تهیه غذا برای فردی با سلیقه. یکی از راه‌های پنهان کردن کمبود سدیم این است که غذا را با چاشنی‌های بدون نمک مانند گیاهان و ادویه‌ها مزه دار کنید.

وقتی یک غذا به خوبی چاشنی شود، معمولاً به نمک زیادی نیاز ندارد.

از سیر، پیاز، آب لیمو، پیاز استفاده کنید و سبزیجات تازه و خشک و ادویه جات کامل را از قفسه ادویه خود امتحان کنید.

در یک مطالعه کوچک در پاکستان، افراد مبتلا به فشار خون با نمونه های غذایی تهیه شده با مقادیر مختلف نمک تغذیه شدند. نتایج نشان داد که شرکت‌کنندگان نمونه‌های غذای کم‌نمکی که حاوی سیر اضافه شده بودند را ترجیح می‌دادند.

هنگام صرف غذا به ترجیحات خود توجه کنید!

ما حجم زیاد نمک را از دو منبع اصلی دریافت می کنیم: غذاهای فرآوری شده و رستوران ها.

بنابراین، یکی از موثرترین راه‌ها برای کاهش شدید مصرف سدیم، ترک خوردن خارج از خانه است. وقتی روی مواد تشکیل دهنده خود کنترل داشته باشید، می توانید غذاهای سالم تری را در خانه بپزید. اما وقتی به رستوران می روید، بهترین استراتژی این است که بدانید چه می خورید و سعی کنید غذاهای کم سدیم را انتخاب کنید.

چند سال پیش، یک مطالعه مشاهده‌ای در مجله Appetite نشان داد که اکثر مردم نمی‌دانند چه مقدار سدیم در رستوران‌ها مصرف می‌کنند. محققان دریافتند که یک چهارم افراد ناهار خوری قادر به تخمین میزان سدیم وعده های غذایی خود نبودند یا نمی خواستند. 90 درصد افرادی که آن را امتحان کردند مقدار آن را دست کم گرفتند.

از قبل منوی آنلاین رستوران را بررسی کنید. قبل از رفتن انتخاب خود را انجام دهید و غذاهایی را انتخاب کنید که سدیم کمی دارند. غذاهای بخارپز، پخته، کبابی یا آب پز که حاوی سدیم کمتری هستند را در اولویت قرار دهید. از غذاهای سرخ شده، خامه ای و ترشی شده که معمولاً حاوی سدیم بسیار بیشتری هستند خودداری کنید.

همچنین از سبد نان خودداری کنید زیرا نان ها پر از نمک هستند. همچنین می توانید با بیان اینکه می خواهید از سس خود استفاده کنید، مصرف سدیم خود را محدود کنید.