یک مطالعه نشان داده است که سیب زمینی سرخ کرده، که سرطان زا است، می تواند با روش های علمی سالم شود.
در حالی که تحقیقات دانشگاه ایالتی میشیگان در ایالات متحده نشان داد که سیب زمینی سرخ شده می تواند سالم تر باشد، گزارش شده است که این کشف می تواند “انقلابی” در صنعت کشاورزی ایجاد کند. تولیدکنندگان معمولا سیب زمینی را که یکی از پرمصرف ترین محصولات جهان است، پس از نگهداری در سردخانه به فروش می رسانند.
اما دمای پایین همچنین فرآیندی به نام ساکاره سازی ناشی از سرما (CIS) را آغاز می کند که نشاسته را به قند تبدیل می کند. سرخ کردن سیب زمینی با شکر در دمای بالا منجر به تولید ماده شیمیایی به نام آکریل آمید می شود که باعث مشکلات سلامتی از جمله خطر ابتلا به سرطان می شود.
ژن CIS پیدا شد
تحقیقات منتشر شده در مجله “The Plant Cell” برای توسعه انواع سیب زمینی امیدوار کننده است که با وجود نگهداری در سرما، هنگام سرخ کردن سالم باقی می مانند. کارشناسان با بیان اینکه ژن ایجاد کننده CIS را شناسایی کردند، گفتند:
با بررسی نحوه ناکارآمدی این ژن، راه را برای تولید سیب زمینی هایی هموار می کنیم که به طور طبیعی در برابر CIS مقاوم هستند و ترکیبات سمی تولید نمی کنند.
بیان شد که کاهش تشکیل آکریلامید در سیب زمینی نیز اثرات مثبتی بر سایر غذاهای نشاسته ای فرآوری شده دارد و می تواند از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری کند.
اگر جوانه بزند مضر است
کارشناسان نسبت به مصرف سیب زمینی هایی که پس از نگهداری در خانه بیش از حد جوانه می زنند، هشدار دادند.
الن شوماکر از دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی در ایالات متحده گفت: این جوانه ها حاوی سمی به نام سولانین هستند که می تواند باعث بیماری هایی مانند سردرد، استفراغ و سایر علائم گوارشی شود. شوماکر ضمن بیان اینکه سولانین در موارد شدید می تواند باعث فلج شود، گفت:
اگر جوانه ها کوچک باشند و سیب زمینی نرم یا چروکیده نباشد، می توان جوانه ها را قطع کرد و محصول را مصرف کرد.
مطالب مرتبط
ورزش منظم برای پوست نیز مفید است
آیا فرکانس 440 هرتز به ما آسیب می زند
غذایی که می تواند تأثیر چشمگیری بر رفتار کودکان داشته باشد