
بیماری سلیاک یک بیماری خودایمنی است که پس از وارد شدن گلوتن به بدن در افراد دارای استعداد ژنتیکی رخ می دهد.
تشخیص قطعی این بیماری با بیوپسی روده کوچک انجام می شود.
بیماری سلیاک تحت تأثیر عوامل ژنتیکی و محیطی رخ میدهد، شیوع بیماری سلیاک در حدود 8 تا 18 درصد از بستگان افراد مبتلا به سلیاک، 70 درصد در دوقلوهای همسان، و 30 درصد در خواهر و برادرشان نشان می دهد که عوامل ژنتیکی عامل مهمی در شکل گیری بیماری است.
امروزه تنها درمان موثر و موثر این بیماری، رعایت کامل رژیم غذایی بدون گلوتن است.
مطالب مرتبط
آرد کامل گندم
کدام غذا برای چه سنی مناسب است؟
25 غذای روزانه که در صورت مصرف نادرست برای شما مضر هستند