نشریه الکترونیکی ائل اوبا

و من آیاته خلق السّموات و الأرض و اختلاف ألسنتکم و ألوانکم إنّ فی ذلک لآیات للعالِمین

فواید بی شمار ویتامین B12


لینک مطلب : http://eloba.ir/?p=8240

ویتامین B12 ویتامینی است که برای تشکیل گلبول های قرمز خون، سنتز DNA و عملکرد سالم سیستم عصبی ضروری است.

در اینجا غذاهای حاوی B12 آمده است:

گوشت قرمز حاوی پروتئین با کیفیت بالا، آهن و ویتامین B12 است.

گوشت گاو و بره حاوی مقادیر بالایی از B12 هستند.

کله پاچه کله پاچه، مانند جگر و کلیه، بسیار غنی از B12 هستند.

جگر گاو همچنین دارای ویتامین های مهم دیگری مانند ویتامین A و فولات است.

غذاهای دریایی صدف‌ها مانند صدف‌ها و صدف‌ها منابع بالایی از ویتامین B12 هستند. آنها همچنین سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و سایر مواد معدنی مهم هستند.

ماهی ماهی ماهی های روغنی مانند ماهی تن، سالمون، قزل آلا و ماهی خال مخالی منابع عالی B12 هستند. آنها همچنین سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که آنها را به گزینه های عالی برای سلامت قلب تبدیل می کند.

محصولات لبنی شیر، پنیر و ماست منابع خوبی از ویتامین B12، کلسیم و پروتئین هستند.

محصولات لبنی به ویژه برای جذب B12 مفید هستند، زیرا این ویتامین با پروتئینی که به طور طبیعی در شیر یافت می شود، متصل می شود.

گوشت مرغ گوشت مرغ منبع خوبی از ویتامین B12 به خصوص جگر است و همچنین به دلیل داشتن چربی کم و پروتئین بالا شناخته شده است.

شیرهای گیاهی غنی شده و شیرهای جایگزین شیرهای گیاهی مانند سویا، بادام، جو دوسر و شیر نارگیل اغلب با B12 غنی می شوند.

پنیرهای گیاهی و جایگزین های گوشت نیز ممکن است حاوی ویتامین B12 باشند.

مخمرها و غذاهای تخمیر شده برخی از انواع مخمرها، مانند مخمرهای مغذی، ممکن است با ویتامین B12 غنی شوند.

تمپه و میسو، که محصولات تخمیر شده سویا هستند، ممکن است در برخی موارد حاوی ویتامین B12 باشند، اما مقادیر آنها غیر قابل اعتماد است.

مکمل ها و تزریقات B12 مکمل ها یا تزریقات ممکن است برای افراد مبتلا به کمبود ویتامین B12 مفید باشد.

برای وگان ها و گیاهخواران، مکمل ها اهمیت ویژه ای دارند. کمبود ویتامین B12 می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی مانند کم خونی و آسیب عصبی شود.

بنابراین، به‌ویژه گروه‌های در معرض خطر مانند گیاه‌خواران یا وگان‌ها و افراد مسن‌تر باید میزان مصرف B12 خود را به دقت کنترل کنند.

به افرادی که دارای هر گونه محدودیت غذایی هستند توصیه می شود که آزمایش خون منظم داشته باشند و برای تعیین اینکه آیا ویتامین B12 کافی دریافت می کنند یا خیر با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنند.