اسفناج یکی از سبزیجات برگ سبز است که معمولا با ماست مصرف می شود.
وقتی «مفیدترین غذای جهان» را در موتورهای جستجو تایپ میکنیم، نام این سبزی ظاهر میشود. با این حال، ممکن است در مصرف این ماده غذایی که بیشتر با ماست مصرف می شود، اشتباه کنیم.
پس کدام یک صحیح است، با ماست یا بدون ماست؟
سالم ترین غذای دنیا
اسفناج که به عنوان سالم ترین غذای دنیا در نظر گرفته می شود و توسط بسیاری از کارشناسان توصیه می شود، اسفناج، که اغلب به آن “ابر غذا” می گویند، مملو از مواد مغذی است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد.
غذاهای تهیه شده از سبزیجاتی مانند اسفناج، شاخ و برگ و برگ چغندر اغلب با ماست خورده می شوند. این هیچ خطری برای سلامتی ندارد. اما دلیل عدم مصرف اسفناج با ماست، کاهش سودمندی کلسیم ماست است.
آیا ماست جذب را افزایش می دهد؟
این ماست یا شیر نیست که از جذب آهن اسفناج جلوگیری می کند. کلسیم و اگزالات موجود در اسفناج باعث کاهش جذب آهن می شود. اما انسداد به این معنی نیست که اصلا جذب نمی شود. مقداری آهن و مقداری کلسیم هنوز جذب می شوند. اسفناج منبع غنی کلسیم است. اگر اگزالات به خودی خود جذب کلسیم را کاهش می دهد، با خوردن اسفناج با ماست، مصرف کلسیم را افزایش می دهیم.
جذب آهن بسیار کم است
جذب این آهن در اسفناج نیز بسیار کم است. از آنجا که اسفناج همچنین حاوی مقدار زیادی ترکیبی است که آن را اگزالات می نامیم. اگزالات همچنین از جذب آهن جلوگیری می کند. بنابراین اسفناج منبع غنی آهن قابل استفاده نیست.
آهن حیوانی کارآمدتر است
اهن؛ این در دو دسته به عنوان آهن هِم و آهن غیرهم ارزیابی می شود. تفاوت بین اینها وضعیت جذب آنها در بدن است. میزان جذب آهن هِم در بدن حدود 25 تا 30 درصد است. میزان جذب آهن غیر هِم 4 تا 15 درصد است. تمام آهن حاصل از منابع گیاهی آهن غیر هِم است. این نشان می دهد که فراهمی زیستی منابع حیوانی برای آهن کارآمدتر است.
More Stories
تحقیق جدید! درمان استرس: در آغوش گرفتن
زنجبیل ادویه نیست، دارو است! برای تهوع، کلسترول و سرطان مفید است
طلاق باعث ایجاد اضطراب و افسردگی در کودکان می شود