سیستم ایمنی یک مکانیسم دفاعی مهمی است که از بدن در برابر همه بیماریها محافظت میکند.
مصرف صحیح و یکجا غذاها با افزایش قابلیت استفاده از آنها در بدن، از سیستم ایمنی حمایت میکند. همچنین مصرف آب کافی برای هضم و جذب مواد مغذی و در نتیجه دفع مواد زائد مضر از بدن بسیار مهم است.
مقاومت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری ها ممکن است بسته به معیارهای مهمی مانند سن، وضعیت سلامت عمومی و شدت بیماری یا ویروس در معرض متفاوت باشد.
“افزایش سطح استرس سیستم ایمنی را سرکوب می کند”
در طول انتقال فصلی، حتی اگر شما از آن آگاه نباشید، بدن شما دچار استرس می شود. برای بدن کاملاً طبیعی است که استرس را تجربه کند زیرا سعی می کند خود را با تغییرات ناشی از افزایش و کاهش دما، فشار هوا و شرایط آب و هوایی وفق دهد.
استرس یکی از مهم ترین عواملی است که باعث سرکوب سیستم ایمنی و کاهش مقاومت بدن می شود. در این فرآیند می توانید یکی از بهترین گام ها را با رفع استرس انباشته شده در بدن با کمک ورزش یا تمرینات تنفسی بردارید.
البته در این دوران دوری از منابع ثانویه استرس و عواملی که باعث تضعیف روحیه شما و ایجاد غم و اندوه می شود مفید خواهد بود. یکی از عوارض جانبی کاهش زمان صرف شده در خارج از منزل، جذب ناکافی ویتامین D است. کمبود این ویتامین که با نور خورشید فعال می شود، بر مقاومت بدن تأثیر منفی می گذارد. بنابراین وقتی به دلیل سرمای هوا به مناطق بسته فرار می کنیم، سطح ویتامین D بدن کاهش می یابد و سیستم ایمنی سرکوب می شود.
“واکنش های آلرژیک ممکن است مقاومت بدن را کاهش دهد”
بسیاری از مردم در طول انتقال فصلی با مشکلات آلرژی دست و پنجه نرم می کنند. به خصوص در فصل بهار، گرده و گرد و غبار گیاهان می تواند باعث ایجاد حساسیت در دستگاه تنفسی فوقانی و چشم شود. از آنجایی که مشکل آلرژی به بدن استرس وارد می کند، بر سیستم ایمنی بدن تأثیر منفی می گذارد.
این باعث می شود بدن در برابر بیماری ها آسیب پذیر شود. در طول انتقال فصلی، تعادل هورمونی بدن نیز مختل می شود. این ممکن است باعث تغییر عادات غذایی شود. “افزایش اشتها می تواند باعث پر شدن بدن با انرژی بیشتر از نیازش شود و باعث مشکلات اضافه وزن شود.”
نقش تغذیه
علاوه بر غنی بودن از ویتامین ها و مواد معدنی، یک مدل تغذیه مناسب، متعادل و منظم یک قانون ضروری برای جلوگیری از سقوط سیستم ایمنی بدن است. یک رژیم غذایی که از غذاهای آماده و بسته بندی شده پرهیز کند باید ضروری باشد. وی گفت: سعی کنید غذاهای فصلی و بهداشتی را خودتان بپزید.
“روز را باید با صبحانه شروع کرد”
نخوردن صبحانه که یک وعده غذایی طلایی است. ممکن است با افزایش اندازه سهم در وعده های دیگر منجر به عدم تعادل قند خون شود. در این صورت کاهش مقاومت بدن در دوران روزه داری اجتناب ناپذیر است. تخم مرغ، که منبع پروتئین با کیفیتی است که هر روز برای صبحانه مصرف می کنید، با آهن و ویتامین A موجود در آن، ایمنی شما را تقویت می کند. ویتامین C که به تخم مرغ اضافه می کنید (مانند سبزی، فلفل، پرتقال) نیز به جذب آهن تخم مرغ کمک می کند.
«هر گروه غذایی را مصرف کنید»
مصرف غذاها به طور صحیح و با هم با افزایش دسترسی به آنها در بدن، از سیستم ایمنی حمایت می کند. مصرف آب کافی برای هضم و جذب مواد مغذی، دفع مواد زائد مضر از بدن و سایر رویدادهای متابولیک بسیار مهم است. بدن به ازای هر کیلوگرم وزن روزانه به 30-35 میلی لیتر آب نیاز دارد.
یبوست که ممکن است در اثر مصرف ناکافی آب در روده ها ایجاد شود، می تواند بر سلامت روده تأثیر منفی بگذارد که مستقیماً بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد. به همین دلیل مصرف آب باید به طور مساوی در طول روز و متناسب با نیاز افراد توزیع شود.
“کربوهیدرات های سالم را انتخاب کنید”
مصرف غذاهای پر کربوهیدرات ساده که حاوی فیبر (پالپ) نیستند مانند غذاهای بسته بندی شده، کیک ها، شیرینی ها و شیرینی ها تعادل قند خون را مختل می کند. به دلیل احساس سیری کوتاهی که ایجاد می کنند، ممکن است باعث افزایش مصرف غذا در وعده غذایی بعدی و افزایش وزن به دلیل محتوای کالری بالا شوند.
در عین حال، از آنجایی که نیاز روزانه به پروتئین و ویتامین/مواد معدنی را برآورده نمی کند، ممکن است بر روند تقویت سیستم ایمنی تأثیر منفی بگذارد. برای افزایش مقاومت بدن، مراقب مصرف غذاهای حاوی کربوهیدراتهای سالم مانند نانهای سبوسدار، بلغور، سوپها و محصولات غلات کامل، سرشار از ویتامینهای گروه B و فیبر باشید.
“مصرف ویتامین C در حد اعتدال”
ویتامین C در موارد عفونت نقش مهمی دارد. از آنجایی که ویتامین C در بدن قابل ذخیره نیست، مصرف منظم منابع آن مانند مرکبات، سبزی ها، فلفل، کیوی و گوجه فرنگی بسیار مهم است. با این حال، استفاده ناخودآگاه از مکمل های ویتامین C ممکن است باعث تشکیل سنگ کلیه شود. بنابراین، مصرف ویتامین C خود را با غذاها بدون اغراق در آن به یک عادت تبدیل کنید.
غذاهایی که ایمنی را تقویت می کنند:
مرکبات، فلفل قرمز و سبز (غذاهای غنی از ویتامین C). هویج، اسفناج، کلم بروکلی، فلفل دلمه ای قرمز (غذاهای غنی از ویتامین A). سبزیجات برگ سبز (غذاهای غنی از آهن).
تخم مرغ، زغال اخته (یک آنتی اکسیدان قوی). شکلات تلخ (آنتی اکسیدان قوی است، اما باید شیرین نشده و به مقدار کم مصرف شود). سیر، زنجبیل، زردچوبه (به ویژه در ترکیب با فلفل سیاه و روغن زیتون مفید است).
آجیل با ارزش غذایی بالا مانند بادام، دانه، گردو و فندق. غذاهای دریایی (غذاهایی با ارزش امگا 3 بالا). حبوبات (پروتئین های گیاهی). غذاهای حاوی پروبیوتیک مانند ماست.
More Stories
طلاق باعث ایجاد اضطراب و افسردگی در کودکان می شود
اگر این کارها را انجام می دهید، مراقب باشید! این اشتباهات پیری را تسریع می کنند
اعتیاد به غذا