مطالعه ای که در دانشگاه هایدلبرگ آلمان انجام شد، نشان داد که لمس و در آغوش گرفتن محبت آمیز با افزایش سطح اکسی توسین و کاهش سطح کورتیزول، فرد را آرام می کند.
اکسی توسین هورمونی است که بر پیوند مادر و کودک و زوجین تأثیر می گذارد. اکسی توسین استرس را کاهش می دهد، اثرات ضد افسردگی و ضد اضطراب دارد.
تماس هایی مانند لمس کردن و در آغوش گرفتن باعث افزایش سطح اکسی توسین و کاهش سطح کورتیزول می شود، به این معنی که استرس را کاهش داده و فرد را آرام می کند.
یک مطالعه روی دست گرفتن نشان داد که سطح استرس زنان زمانی که دست شوهرانشان را می گرفتند کاهش می یابد. “اعتماد به نفس را افزایش می دهد. در آغوش گرفتن، دست دادن و تماس چشمی اعتماد را افزایش می دهد.
هنگام در آغوش گرفتن، نه تنها اکسی توسین، بلکه هورمون هایی مانند سروتونین نیز در بدن افزایش می یابد، در حالی که هورمون هایی مانند آدرنالین و کورتیزول که باعث افزایش استرس می شوند، کاهش می یابند.
هنگام در آغوش گرفتن یکدیگر، به دلیل افزایش هورمونی در هر دو طرف، احساس اعتماد افزایش می یابد. اما مطمئناً در آغوش گرفتن افسردگی یا هیچ بیماری دیگری را درمان نمی کند. درمان موضوع دیگری است. اما به بیمار نشدن کمک می کند.
More Stories
فرمول زندگی 100 ساله
بیماری سلیاک ممکن است به دلیل عوامل ژنتیکی رخ دهد
افرادی که هرگز نباید شاه بلوط مصرف کنند! فریب بو و طعم آن را نخورید.