سیاه دانه به منظم نگه داشتن قند خون بالا کمک می‌کند. در نتیجه هفت مطالعه مختلف مشخص شد که زیره سیاه سطح و میانگین قند خون را بهبود می‌بخشد.

سیاه دانه گیاهی یک ساله با برگ‌های سبز تیره که از زمان مصر باستان به عنوان دارو استفاده می‌شده است.

سیاه دانه در بسیاری از فرهنگ‌ها دانه مقدس نامیده می‌شود. اغلب در خاورمیانه، کشور‌های آفریقایی و آسیایی مورد استفاده است.

سیاه دانه برای بسیاری از بیماری‌ها از برونشیت تا اسهال مفید است.

تاریخچه سیاه دانه برای درمان

سیاه دانه که در ۲۰۰۰ سال پیش در زمان پادشاه توت به عنوان دارو مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ یکی از منابع درمانی رایج بشریت است. معروف است که زیره سیاه که به دلیل طعمی که دارد از جمله غذا‌هایی است که در آشپزخانه استفاده می‌شود، برای بسیاری از بیماری‌ها از برونشیت گرفته تا اسهال مفید است.

به همین دلیل می‌توانید به جای این که زیره سیاه را به صورت دانه‌ای ساده روی شیرینی‌ها و نان‌ها پاشیده می‌شود، به عنوان یک منبع شفا در نظر بگیرید تا از فواید فراوان آن بهره‌مند شوید.

سرشار از آنتی اکسیدان‌ها

آنتی اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را که باعث بسیاری از بیماری‌ها در بدن مانند سرطان می‌شوند، خنثی و از آسیب سلولی جلوگیری می‌کنند.

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهند که سیاه دانه یکی از بهترین راه‌های محافظت در برابر بیماری‌های مزمن مانند سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی و چاقی است. سیاه دانه سرشار از آنتی اکسیدان است.

ترکیبات مختلف موجود در سیاه دانه مانند تیموکینون، کارواکرول، تی آنتول و ترپینول، خواص آنتی اکسیدانی آن را بهینه می‌کنند. یک مطالعه نشان داده است که روغن سیاه دانه به عنوان یک آنتی اکسیدان نیز عمل می‌کند.

سیاه دانه

کلسترول را کاهش می‌دهد

در حالی که کلسترول مفید است؛ اما می‌تواند در مقادیر زیاد در خون شما تجمع یابد و خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. سیاه دانه به عنوان یکی از موثرترین مواد غذایی در کاهش کلسترول شناخته می‌شود.

مطالعات ثابت کرده اند که مکمل سیاه دانه در کاهش کلسترول کل و کلسترول LDL بد موثر است. علاوه بر این، کاهش تری گلیسیرید اثرات بسیار خوبی بر سلامت قلب و عروق نشان می‌دهد. با این حال، این مطالعه نشان می‌دهد که روغن سیاه دانه مفیدتر است. دانه‌های سیاه دانه همچنین در افزایش سطح کلسترول خوب نقش دارند.

با سرطان مبارزه می‌کند

سیاه دانه حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کنند. رادیکال‌های آزاد به پیشرفت بیماری‌هایی مانند سرطان کمک می‌کنند. به این ترتیب سیاه دانه در از بین بردن این بیماری مرگبار بسیار موثر است. مطالعات نشان داده اند که سیاه دانه و ترکیب آن، تیموکینون به طور بالقوه ضد سرطان هستند.

باکتری‌های مضر را از بین می‌برد

باکتری‌های مضر باعث بسیاری از بیماری‌های خطرناک از عفونت گوش گرفته تا ذات الریه می‌شوند. کارشناسان بیان می‌کنند که خواص ضد باکتریایی زیره سیاه می‌تواند روشی موثر در مبارزه با این گونه‌های باکتریایی باشد.

در مقابل باکتری به نام استافیلوکوک که باعث نوعی عفونت پوستی می‌شود؛ در نوزادان به صورت موضعی روغن سیاه دانه مورد استفاده قرار گرفت. مشخص شد که سیاه دانه به اندازه آنتی بیوتیک موثر است.

در مطالعه‌ای دیگر، سیاه دانه باکتری به نام استافیلوکوکوس اورئوس را جدا کرد که درمان زخم بیماران دیابتی را دشوار می کند و به آنتی بیوتیک‌ها مقاوم است.

می‌تواند التهاب را تسکین دهد

التهاب به عنوان پاسخ طبیعی بدن به آسیب و عفونت رخ می‌دهد. هنگامی که مزمن شود، می‌تواند باعث بسیاری از بیماری‌ها مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی شود. گفته می‌شود سیاه دانه دارای اثرات ضد التهابی قوی است.

سیاه دانه

از کبد محافظت می‌کند

کبد که یک اندام حیاتی است؛ سموم را حذف می‌کند، دارو‌ها را وارد جریان خون می‌کند، مواد مغذی را پردازش می‌کند و پروتئین‌ها و مواد شیمیایی تولید می‌کند. بنابراین، آسیب کبدی اغلب می‌تواند کشنده باشد. برخی مطالعات نشان داده اند که روغن سیاه دانه از آسیب کبدی محافظت می‌کند. در مطالعه دیگری، سیاه دانه با کاهش نسبت غلظت سمی در کبد، از آسیب کبد و کلیه محافظت کرد.

قند خون را تنظیم می‌کند

میزان قند خون بالا ممکن است با علائمی مانند تشنگی، کاهش وزن ناگهانی، خستگی و مشکل در تمرکز رخ ​​دهد. قند خون بالا که در طولانی مدت به طور غیرقابل کنترلی پیشرفت می‌کند؛ می‌تواند مشکلات عمده‌ای مانند آسیب عصبی، زخم‌های التیام نیافته و از دست دادن بینایی را ایجاد کند.

سیاه دانه به منظم نگه داشتن قند خون بالا کمک می‌کند. در نتیجه هفت مطالعه مختلف مشخص شد که زیره سیاه سطح و میانگین قند خون را بهبود می‌بخشد.

نحوه مصرف سیاه دانه با معده خالی

نوشیدن یک قاشق روغن سیاه دانه با مخلوط کردن آن با آب گرم به تمیز کردن اندام‌های داخلی کمک می‌کند. علاوه بر این، به لطف آنتی اکسیدان‌های موجود در آن، فشار خون و سطح قند را متعادل می‌کند. علاوه بر همه این ها، لازم است اقدامات احتیاطی در برابر عوارض جانبی مانند واکنش‌های آلرژیک و انعقاد خون انجام شود. به همین دلیل باید با مشورت افراد متخصص از آن استفاده کنید.

سیاه دانه برای این افراد ضرر دارد

آزمایش های انجام شده روی موش ها نشان می دهد مصرف دوز بالایی از روغن سیاه دانه به کلیه ها آسیب می زند. همچنین افرادی که دچار بیماری کلیوی هستند باید در مصرف آن دقت کنند.

پزشکان بدون مرز